Ekonomisk familjerätt

Ekonomisk familjerätt

Går du i tankarna att köpa eller sälja bostad? Ska du flytta ihop med din partner, går ni in med olika kontantinsatser eller får du låna pengar av dina föräldrar för kontantinsatsen? Vad kan hända med bostaden om någon av er blir sjuk? Vad händer med dina barn från tidigare relation om du avlider?

Under livets olika skeden kan det vara bra att reglera ekonomiska frågor i olika avtal och dokument.  Advokatfirman Beskow erbjuder 30 min kostnadsfri analytisk rådgivning för dig som har frågor om ekonomisk familjerätt. Vi förbehåller oss rätten att inte lämna rådgivning om sådan strider om god advokatsed. Skulle du efter rådgivningen anse dig vara i behov av något familjerättsligt avtal och vill anlita oss för upprättande av sådant erbjuder vi bland annat följande.

Samboavtal
Ett samboavtal kan behövas om ni går in olika i kontantinsats eller om ni vill dela olika på vinsten.
Fr. 2 000 kr

Samäganderättsavtal
Ett samäganderättsavtal kan krävas om du köper en bostad, sommarhus, båt eller annan egendom tillsammans med någon som inte är din partner i syfte att reglera hur ni ska dela på vinsten eller avgöra villkor för uthyrning, användning, driftkostnader m.m. Det kan också behövas för er som är sambor om egendomen inte är samboegendom.
Fr. 4 000 kr

Gåvobrev
Ett gåvobrev kan behövas om du ger/får något i gåva, bland annat för att undvika framtida konflikter.
Fr. 2 000 kr

Testamente
Genom ett testamente kan du reglera vad som ska hända med ditt arv, vilket kan vara särskilt viktigt för dig som har barn från en tidigare relation. Genom ett testamente kan du reglera om sambo ska få ärva dig och vem som förvaltar arvet om du dör innan ditt barn är 18 år.
Fr. 5 000 kr

Bodelning
Vi upprättar bodelningsavtal för er som är under pågående äktenskap men även för er som har separerat.
Fr. 8 000 kr

Äktenskapsförord
Ett äktenskapsförord är nödvändigt bland annat om ni inte vill dela lika vid en separation.
Fr. 5 000 kr

Framtidsfullmakt
En framtidsfullmakt kan vara en trygghet om någon av er som äger en bostad tillsammans blir sjuk, eller för dig som vill kunna avgöra vem som får hjälpa dig och fatta beslut å dina vägnar om du blir sjuk.
Fr. 5 000 kr

Skuldebrev
Ett skuldebrev kan behövas om ni går in olika i kontantinsats eller om ni får hjälp med kontantinsatsen av en annan person, exempelvis era föräldrar. Ett skuldebrev kan också behövas för dig som lånar ut dina pengar för annat än bostad.
Fr. 2 000 kr

Regressavtal
Detta kan behövas för er som äger en bostad på annat sätt än hälften var, men båda står på lånet hos banken. Genom ett regressavtal reglerar ni lånet hos banken utifrån hur mycket ni äger och får ut av vinsten vid försäljning av en bostad. Ett regressavtal kan alltså behövas för den som står med som medlåntagare hos lånet på banken, men som inte äger bostaden och inte ska få ut någon vinst. Om inget regressavtal finns kan personen få betala hela lånet eftersom den är medlåntagare.
Fr. 2 000 kr

Kontakta oss

Använd formuläret för att enklast komma i kontakt med oss. Vi svarar så snabbt vi kan.


Advokatfirman Beskow AB

Slottet 1
722 11, Västerås
Telefon: 021-13 26 10
Fax: 021-12 35 00
E-post: advokat@beskow.se

Rulla till toppen